Hírek

Elérhetőségek

Felhívás - a kihűlés veszélyeire

A Pest Megyei Kormányhivatal Szentendrei Járási Hivatala a téli időjárás veszélyeire figyelmeztet. A szociális ellátásban dolgozóknak hivatásuk folytán, mindenki másnak az emberiesség alapján fontos a hidegebb hónapokban kiemelt figyelmet fordítani a veszélyeztetettekre, a rászorulókra.

A télre való felkészülés időszakában különös figyelmet kell fordítani a kihűlés, fagyhalál és a fagyási sérülések megelőzésére. Különösen fontos annak ismerete, hogy a kihűlés veszélye nemcsak a szabadtérben áll fenn, hanem belső térben is, ha tartósan 14 oC körüli hőmérsékleten tartózkodunk – főleg idősek, betegek, mozgásukban korlátozottak esetén.

A hőmérséklet-csökkenés és a halálozás összefüggése kimutatható, az összhalálozás általában magasabb a téli hónapokban.

A havazással és jegesedéssel hirtelen megnő a traumás esetek előfordulási gyakorisága, legnagyobb mértékben a töréssel járó balesetek aránya.

A kihűlés és fagyás fokozott veszélyének vannak kitéve azok, akik a koruk, fizikai, szellemi állapotuk, csökkent belátási és önérdek-érvényesítő képességük miatt nem képesek reálisan felmérni a szélsőséges időjárás veszélyeztető hatását, illetve akik anyagi/szociális helyzetük miatt nem tudnak védekezni ellene.

Figyeljünk oda a környezetünkben élő veszélyeztetettekre! Amennyiben valakinek bármilyen, a tárggyal kapcsolatos rendkívüli esemény jut a tudomására, azt kérjük, hogy jelezze a csoti.edit@kmr.antsz.hu címen vagy a 26/310-149, 26/310-159-es telefonszámok valamelyikén.