Hírek

Elérhetőségek

Lakossági tájékoztatás - Ledőlt támfal újraépítése

Lakossági tájékoztatás – Ledőlt támfal újraépítése

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy a Csobánka belterület 191 és 192 helyrajzi számú (természetben 2014 Csobánka, Béke út 42. és Bartók Béla utca) ingatlanon történt támfalbeomlás miatt veszélyessé vált partoldal és útszakasz rekonstrukciója, így a támfal teljes újraépítése október második felében megkezdődik.

A támfal helyreállításának teljes költsége mintegy 32 millió Ft. Az Önkormányzat - figyelemmel arra, hogy a beruházás összköltsége egy helyi adónem teljes éves bevételét teszi ki - a tartalékának megőrzése és a saját forrásból történő kifizetés minimalizálása okán 2018. májusában támogatási igényt nyújtott be vis maior esemény kapcsán a Belügyminisztériumhoz, amely pályázatunk ez évben elfogadásra és támogatásra került. A támogatás formája vissza nem térítendő. A megítélt összeg 10%-át az Önkormányzat a 2019. évi költségvetés terhére biztosította.

A munkálatok befejezése – az időjárás függvényében – november végére várható.

Az ez idő alatt fellépő esetleges forgalomkorlátozások és a támfal felépítésével járó egyéb munkálatok miatti kellemetlenségekért megértésüket kérjük!

 

Türelmüket köszönjük!

 

Csobánka Község Önkormányzata