Hírek

Elérhetőségek

MÁTÓL MINDEN ÉGETÉS TILOS!

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Csobánka Község Önkormányzat Képviselő-testületének az avar és kerti hulladék nyílttéri égetésének helyi szabályozásáról 15/2015. (XI.27.) számú szóló önkormányzati rendelete 3.§ (1) bekezdését saját hatáskörömben, a Képviselőtestület támogatásával 2020.03.19. napjával módosítottam.

Ennek értelmében Csobánka község közigazgatási területén az avar és kerti hulladék nyílttéri égetése az év minden napján tilos.

 

Döntésemet a koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzet indokolta. A főleg légúti megbetegedéseket okozó járvány miatt a legfelelősségteljesebb döntés, ha levegőnket nem szennyezzük az avar és kertihulladék égetésével. Mindannyiunk, de főleg az idős emberek és légúti betegek számára most a tiszta levegő az egészség egyik alapfeltétele. A napjainkban szükséges gyakori szellőztetés a betegség megelőzésének legfontosabb eszközei közé tartozik.

A lakosságot kérem, hogy a kerti hulladékot elsősorban komposztálással, mint tápanyagot juttassa vissza a földbe. Ha erre nincs lehetőség akkor a közszolgáltatóval szállíttassa el, erre legközelebb április 20. napján lesz lehetőség. Az Önkormányzat törekedni fog arra, hogy más, a zöldhulladék elszállításával foglalkozó céget is bevonjon a probléma megoldásába.

Az avar és kerti hulladék égetése az ország sok településén évek óta tilos. Most Csobánka is csatlakozik az tisztább levegőjű települések közösségéhez.

A rendelet az alábbi mellékletben megtekinthető.

Megértésüket, együttműködésüket köszönöm.

Völgyes József

polgármester

 

 

Csatolmány(ok):