Hírek

Elérhetőségek

Polgármesteri beszámoló a 2018. április 13. óta eltelt időszakról

 

Polgármesteri beszámoló a 2018. április 13. óta eltelt időszakról

 

 

- 2018. április 20.: A Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola Csobánkai Tagiskolájában működő óvodai pillangó csoport (6. csoport) másfél órás bemutató programmal készült az érdeklődő szülőknek, amelyben megmutathatták a gyerekek, hogy egy év alatt milyen sokat tanultak a fejlesztési módszerek segítségével. Az összeállított bemutató feladatok és azok végrehajtása során egyértelmű és látványos volt a fejlődés az egész csoport tekintetében. Országosan is nagy teljesítmény egy ilyen kis településtől, hogy nem felsőbb irányítás mellett, szinte egyedül megoldott egy ilyen komoly és nehéz feladatot. Az óvoda vezetése és a közreműködő óvó nénik munkája nemcsak lelkiismeretes, de szakmailag kiváló volt, ami méltán nyerte el a minisztérium és a szülők elismerését is. Itt van alkalmam ismét az egész település előtt kifejezni köszönetemet minden óvodapedagógusnak, aki részt vett a program kidolgozásában.

 

- 2018. április 23.: Az Önkormányzat benyújtotta pályázatát a PM_ONKORMUT_2018 kódszámú Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén tárgyú pályázati kiírásra. A pályázat formai értékelése még folyamatban van, hiánypótlási felhívást az Önkormányzat nem kapott.

 

A KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatósága a 2018/2019-es menetrendi évre vonatkozó menetrendek szakmai előkészítését és önkormányzati egyeztetését tartotta Pilisvörösváron. A menetrendi egyeztetés célja az önkormányzatok tájékoztatása a tervezett menetrendi változásokról, a menetrend módosítását igénylő javaslatok, észrevételek összegyűjtése a közösségi közlekedés színvonalának javítása érdekében. A menetrendi egyeztetésen elhangzó önkormányzati igényeket követően az Igazgatóság a szolgáltató társaságokkal közösen megvizsgálja, és javaslatot dolgoznak ki a menetrendi irányelvekben meghatározott elvárások figyelembe vételével a hivatásforgalmat kiszolgáló valós utazási igények lehetőség szerinti teljesítésére.

 

- 2018. április 24.: A Szentendre Járási Helyi Védelmi Bizottsága a Szentendrei Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon tartotta rendes ülését, melyen napirenden szerepelt többek között a 2018. évi feladat- és pénzügyi terv, az ár- és belvízvédelmi helyzet alakulása, valamint a téli rendkívüli időjárással kapcsolatos további végrehajtandó feladatokról szóló tájékoztatás.   

 

- 2018. április 27.: A közművelődési érdekeltségnövelő támogatásra berendezési tárgy gyarapítása (mobilszínpad beszerzése) céljából szintén benyújtottuk a pályázatunkat, mely pályázatot az értékelő szerv befogadta, érdemi döntés azonban még nincs.  

 

- 2018. május 15.: A Duna-Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás Társulási Tanácsának ülése volt Tatabányán, ahol napirendre került a Duna-Vértes Hulladékgazdálkodási Rendszer Üzemeltetési Szerződés módosítása, a Társulás 2017. évi tevékenyégéről szóló tájékoztatás, a 2017. évi zárszámadás és beszámoló elfogadása, a 2017. évi prémium feladatok módosítása, a 2018. évi prémium feladatok meghatározása, valamint egy közbeszerzési eljárás megindítása.  

 

Csobánka, 2018. május 16.                                                                   Winkler Sándor Józsefné

                                             polgármester