Hírek

Elérhetőségek

Polgármesteri beszámoló a 2018. november 27. óta eltelt időszakról

Polgármesteri beszámoló a 2018. november 27. óta eltelt időszakról

 

- 2018. december 1-22.: A 2018. évi adventi rendezvények nagyon változatosak és élményben gazdagok voltak. Szinte minden hétvégi rendezvény teltházas volt. Köszönetet szeretnék mondani ezért a fellépőknek, segítőknek, Alpolgármester Asszonynak és a Baross Péter Közösségi Tér és Könyvtár minden dolgozójának.

Az adventi időszakban kerültek kiosztásra továbbá a helyi rendeletben meghatározott jogosultak számára (70 éven felüli és a 0-14 év korú lakosok) a mintegy 10 000 Ft értékű élelmiszercsomagok.

 

- 2018. december 11.: A Vác Katasztrófavédelmi Kirendeltség Szentendre Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksága ezen a napon ellenőrizte a téli kockázati helyszínekhez lebiztosított technikai eszközöket a településen. Az ellenőrzés az Önkormányzat tulajdonában lévő Volkswagen Transporter gépjárműre és a Zoomlion traktorra terjedt ki. Az ellenőrzés hiányosságot nem tárt fel.     

 

- 2018. december 14.: A Hanfland Viziközmű Társulat megtartotta záró közgyűlését a közösségi ház dísztermében. A Közgyűlés kimondta a Társulat jogutód nélküli megszűnését, ezt követően az elfogadott határozat a releváns dokumentációkkal együtt a cégbíróság felé is benyújtásra került a Társulat jogi képviselője által. A kérelem kapcsán a Cégbíróság még nem döntött.

 

- 2018. december 20.: Az Önkormányzati Önkéntes Tűzoltóság személyi változása miatt rendkívüli közgyűlést megtartása vált szükségessé. A Közgyűlés napirendjén szerepelt a személyi változások kérdése és a pénzügyi beszámoló. A Közgyűlés előtt a Tűzoltóság jogi helyzetével kapcsolatban egyeztető tárgyalás történt, ahol a feladattal megbízott budakalászi jegyző szóban ismertette a tűzoltóság jogi helyzetével kapcsolatos álláspontot, mely a katasztrófavédelemmel is egyeztetésre került.

 

- 2019. január 1.: Újévi koccintásra került sor a Fő téren. A rendezvényen a szokásosnál kevesebben vettek sajnos részt valószínűleg az esős időjárás miatt. Elmondható ugyanakkor, hogy a polgármesteri köszöntést és koccintást követő lézer show rendkívül látványos volt, mindenki nagyon jól érezte magát.

 

Csobánka, 2019. január 15.

 

                                                                           Winkler Sándor Józsefné

          polgármester