Hírek

Elérhetőségek

Polgármesteri beszámoló a 2019. január 15. óta eltelt időszakról

Polgármesteri beszámoló a 2019. január 15. óta eltelt időszakról

 

- 2019. január 18.: Az Önkormányzati Önkéntes Tűzoltóság megtartotta ez évi első közgyűlését, melynek napirendjén szerepelt a tűzoltóság 2019. évi költségvetésének előkészítése. Az elfogadott közgyűlési határozat kapcsán megküldött megkeresését a Képviselő-testület 2019. január 31-i ülésén már tárgyalta.    

 

- 2019. január 22.: Előzetes egyeztetést kértünk a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest Megyei Igazgatóságától a főút mentén tervezett parkoló kialakítás, engedélyezési eljárásának megindítása előtt. A megbeszélés kétféle műszaki megoldási lehetőséget tárta fel, amely a megbízott tervező által a közeljövőben kidolgozásra kerül.

 

- 2019. január 24.: A „Települések felszíni csapadékvíz-elvezető létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” (PM_CSAPVÍZGAZD_2018) kódszámú pályázatra benyújtottunk támogatási igényünket 2019. január 24-én 11.55 órakor. Az Államkincstár tájékoztatása szerint a kiírásra beérkezett támogatási igények elérték a rendelkezésre álló támogatási keret kétszáz százalékát, ezért a pályázat január 24-én 12.00 órakor felfüggesztésre került. A formai értékelés eredményéről még nincsen tudomásunk.

 

- 2019. január 27.: Ünnepséget rendezett a Pomáz-Csobánka Református Társegyházközség presbitériuma a pomázi református templom használatba vételének 200. évfordulójára.

 

- 2019. január 30.: Élelmiszer-higiéniai, élelmiszer-biztonsági és élelmiszer-minőségi szemlét tartott a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala az általános iskola melegítő konyháján. A felmérés célja az volt, hogy felmérjék és információt kapjanak a konyhai tevékenységek helyi kialakításáról, illetve javaslatot tegyen annak javítására.

 

Csobánka, 2019. február 5.

 

                                                                           Winkler Sándor Józsefné

          polgármester