Hírek

Elérhetőségek

Téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült háztartások egyszeri támogatása

TÉLI REZSICSÖKKENTÉSBEN KORÁBBAN NEM RÉSZESÜLT HÁZTARTÁSOK EGYSZERI TÁMOGATÁSA

 

A Kormány 1602/2018. (XI.27.) Korm. határozata értelmében a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült háztartások egyszeri támogatására mindösszesen 4 465 440 000 Ft támogatási összeget különített el, mellyel az előzetes igénybejelentéssel érintett háztartások számára természetbeni támogatást biztosít 12 000 Ft összegben.

Tájékoztatom településünk Lakosságát, hogy a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások egyszeri támogatása érdekében, a Belügyminisztériumtól megérkezett a Támogatói Okirat, mely alapján a Kormány 1 392 000 Ft pénzügyi fedezetet biztosít Csobánka község azon 116 háztartása részére, akik október 15-ig  az előírtaknak megfelelően igényt nyújtottak be.

A hivatkozott Korm. határozat értelmében a költségvetési támogatás elosztásának módját és feltételeit a helyi viszonyok figyelembevételével a települési önkormányzatok alakítják ki az alábbi szempontok kötelező alkalmazásával:

 

  • csak a 2018. október 15-éig igénybejelentést tett háztartások részesülhetnek a támogatásból,
  • a támogatás nem használható fel a tüzelőanyag jogosulthoz történő szállítási költségeinek fedezésére, annak biztosítása a támogatásban részesülőt terheli,
  • az érintett háztartások részére 2019. december 15-éig kell biztosítani a tüzelőanyag átvételének lehetőségét,
  • a ténylegesen átvett tüzelőanyagok ellenértékét legkésőbb 2019. december 31-éig teljesíti a települési önkormányzat a vállalkozó részére.

Csobánka Község Önkormányzat jelenleg a környékbeli tüzelőanyag-kereskedőkkel folytat tárgyalásokat a jogosult háztartások részére történő tüzelőanyag biztosításáról. Megállapodás ezen tájékoztatás közzétételéig még nem született, így a támogatás igénybevételének feltételeiről és módjáról a későbbiekben fogunk tájékoztatást nyújtani.

Kérem kísérjék figyelemmel hirdetményeinket!

Winkler Sándor Józsefné

polgármester