Hírek

Elérhetőségek

Új szolgáltató látja el a hulladékszállítást július 1-től Csobánkán

A Vertikál Nonprofit Zrt. nyerte a hulladékszállításra kiírt közbeszerzési pályázatot, így július 1-től mint fővállalkozó látja el a szolgáltatást Csobánkán. Alvállalkozóként továbbra is az a Kommunál-JUNK Közszolgáltató Nonprofit Kft. végzi a hulladékszállítást, aki 2020. május 1-től átvette a Zöld Bicske Nonprofit Kft.-től a feladatot. Az érvényben lévő hulladéknaptár változatlan.

 

Kommunális hulladékszállítás

A Verikál Zrt. és az önkormányzat között létrejött szolgáltatási szerződés szerint a kommunális hulladékot azokból a hulladéktároló edényekből ürítik ki, amelyeken megtalálható a vonalkódos, utca házszámot és űrmértéket tartalmazó matrica, illetve amely ingatlanra van érvényes hulladékszállítási szerződés. A kommunális hulladékot minden héten csütörtökön szállítja el a szolgáltató. A hulladék begyűjtése reggel 06 órától kezdődik, ünnepnapokon is.

 

Szelektív hulladékszállítás

A szelektív hulladékszállítást továbbra is házhoz menő rendszerben biztosítja a szolgáltató korlátlan mennyiségben. A szelektíven gyűjtött műanyag és fém (egy zsákba helyezhető), valamint papír hulladék bármilyen áttetszőbb (sárga, kék, lila, zöld, szürke, stb.) zsákban kihelyezhető az adott szelektív szállítási napon. A fekete zsákban kihelyezett hulladék nem kerül elszállításra. Bármilyen méretű szabvány edényzetben (kukában) kihelyezhető szelektíven gyűjtött hulladék, de az edényen fel kell tűntetni milyen jellegű hulladék található benne (műanyag vagy papír). Az üveg hulladékot a Baross Péter Közösségi Tér és Könyvtár épületével szemben kihelyezett tárolóedényekből üríti a szolgáltató. A szelektív hulladékot a szolgáltató minden hónap első keddi napján szállítja el együttesen.

 

Komposztálható hulladék (zöldhulladék) szállítás

A levágott füvet és egyéb lágy szárú növényeket csak és kizárólag biológiailag lebomló Vertikálos zsákban szállítja el a szolgáltató. Az összekötegelt max. 1 méter hosszúságúra összevágott gallyakra fel kell kötni a biológiailag lebomló Vertikálos zsákot. Valamennyi hulladékszállítási szerződéssel rendelkező lakos részére időarányosan ebben az évben 5 db 120 literes zsákot biztosít a Vertikál Zrt., amelyek átvételére a Polgármesteri Hivatalban van lehetőség ügyfélfogadási időben.

Az ingyenesen biztosított 5 db zsákot bármilyen csoportosításban kihelyezhetik az ingatlanhasználók, tehát egy szállítási napon több zsákot is elhelyezhetnek az ingatlan elé, azonban az éves darabszámon felül a szolgáltató nem tud ingyenesen plusz zsákokat biztosítani a lakosság részére. A zsákban kihelyezett zöldhulladék közé kommunális hulladék nem kerülhet, egyéb zsákokban kihelyezett zöldhulladék nem kerül elszállításra. A zöldhulladékot a szolgáltató minden hónap 3. hétfőjén szállítja el.

További zsákok értékesítésének leszervezése folyamatban van.

 

Lomtalanítás

A lomtalanítást szintén házhoz menő jelleggel végzi a Kommunál-JUNK Kft. előre egyeztetett időpontban. A lomtalanítás körébe tartozó maximum 3 köbméter hulladékot (bútordarabok, székek, ágyak, ágybetétek, matracok, szőnyegek, ruhaneműk, kerti bútorok, gyerekjátékok, stb.) az ingatlan elé reggel 6 óráig kell kikészíteni a leegyeztetett szállítási napon, amelyet egy erre kialakított gépjárművel szállít el a szolgáltató. 2020 július 1-től kérhető előjegyzés a 2020. július-augusztus-szeptember-október hónapokra. 2020. szeptember 1-től kérhető előjegyzés a 2020. november-december hónapokra. Lomtalanításra időpontot csak szabad helyek függvényében tud biztosítani a szolgáltató.

 

Ügyfélszolgálat

A megállapodás szerint a Kommunál-JUNK Kft. minden hónap utolsó pénteki napján 8:00-12:00 óra között személyes ügyfélfogadást tart a Baross Péter Közösségi Tér és Könyvtár épületében, ahol lehetőség van a szerződéskötésre (új beköltözők vagy eddig szerződéssel nem rendelkezők részére) és kérdések feltevésére a szolgáltatással kapcsolatban.

A szolgáltatással, szerződéskötéssel, szállítással, időpontokkal, esetleges panasszal kapcsolatban keresse az alábbi elérhetőségeken a szolgáltatót:

Postacím: 2510 Dorog, Bécsi út 79-81.

E-mail cím: ugyfelszolgalat@kommunaljunk.hu

Telefonszám: 06-33/737-765

www.kommunaljunk.hu

 

Számlázás

A számlázást továbbra is az NHKV Zrt. végzi a következő elérhetőségeken:

Postacím: 1300 Budapest, pf.: 333

E-mail cím: ugyfelszolgalat@nhkv.hu vagy info@nhkv.hu

Telefonszám: 06-1/999-64-64

 

További információ: https://csobanka.asp.lgov.hu/hulladekszallitasi-informaciok-0